Dobra włoska restauracja – menu i wino
Włoskie restauracje to w większości polskich miast najbardziej popularny rodzaj gastronomii. Lubimy włoskie jedzenie bo jest smaczne, treściwe oraz ceszy oko. Z całą pewnością najczęściej wybieramy takie przysmaki jak pizza imakarony. Bardziej wrażliwi konsumenci próbują równie pyszne dania obiadowe – risotto, lasagne i desery włoskie.
Rozglądając się za dobrą restauracją włoską warto przyjrzeć się kilku elementom: czy trattoria stosuje włoskie składniki, czy w karcie można znaleźć też mniej znane włoskie dania, czy karta win, zawiera typowo włoskie trunki. Włoskie potrawy to bogata różnorodność oraz dania z różnych miejsc Włoch. W najlepszej restauracji poczujemy naturalny smak Włoch.
Kuchnia włoska nie jest trudna, co nie zmienia tego, że że nie jest dobra Z czystym sumieniem można uznać, że jest to jedna z najsmaczniejszych kuchni europejskich .
Aromatyczne wina włoskie
Żadna szanująca się restauracja włoska, która aspiruje do tytułu bycia klasycznym punktem na kulinarnej mapie regionu, nie powinna zaniedbywać wina. Kolacja koniecznie powinien obejmować też wino. Lampka alkoholu to we Włoszech standard. nowa restauracja włoska w Krakowie Klasyczne wina z Włoch to przede wszystkim montepulciano d’abruzzo z Abruzji, kalabryjskie ciro a także marsala z Sycylii. Włoska restauracja – jeśli naprawdę ma być rozpoznawana jako prawdziwie włoska, powinna posiadać szeroką kartę win.
Klasyczna kuchnia włoska
Chcąc zrozumieć fenomen włoskiego gotowania bez cienia wątpliwości trzeba wybrać się do restauracji, która jest w stanie przyrządzić nie jedynie makaron i pizzę.
Zobacz film